Σκοτεινή

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα................

Ο Γιώργος Παπαγιαννόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1954. Τελείωσε το Γυμνάσιο Αρρένων Καλλιθέας, και σπούδασε Αρχιτεκτονική στο Πανεπιστήμιο Φλωρεντίας από όπου αποφοίτησε με άριστα τον Ιούλιο 1977.
Το 1980 - 81 παρακολούθησε το μετεκπαιδευτικό κύκλο της Παντείου "Ελληνικό Μεσογειακό Κέντρο Αραβικών και Ισλαμικών Σπουδών" στον κλάδο της πολιτικής επιστήμης. Εργάζεται από το 1981 στο ΥΠΕΧΩΔΕ.
Το 1992 εισήχθηκε πρώτος στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης από την οποία αποφοίτησε τον Απρίλιο του 1995.
Εχει ενεργή δράση στο Σύλλογο Αρχιτεκτόνων (ΣΑΔΑΣ) από το 1978, Από το 1980-81 ήταν αντιπρόεδρος του συλλόγου, τον δε επόμενο χρόνο μέλος του Δ.Σ. "ΣΑΔΑΣ -ΠΕΑ". Από το 1982 μέχρι σήμερα είναι πρόεδρος της Avτιπροσωπίας του ΣΑΔΑΣ -ΠΕΑ .
Είναι τακτικός συνεργάτης πολλών περιοδικών και εβδομαδιαίων εφημερίδων, πχ "Τετράδια", "Ελλοπία", "Λιμπρέτο", "Αρδην". του λογοτεχνικού περιοδικού "Μανδραγόρας" και της εβδομαδιαίας εφημερίδας το "Παρόν", και έχει συμμετάσχει στο συλλογικό έργο: "Ελληνική ουτοπία", από τις Εναλλακτικές εκδόσεις και Αιγαίον , το 1993.
Εχει συγγράψει τα βιβλία: "Η σκοτεινή πλευρά του ήλιου", (εκδόσεις Οδυσσέας, το 1989) και "Βροχή στη Δαλματία, καφές στο Τίτογκραντ", (επίσης εκδόσεις Δελφίνι, το 1997) .

......και λίγα λόγια για τα βιβλία.........

Η ΣΚΟΤΕΙΝΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ: Αποτελεί προσωπιλή μαρτυρία του συγκραφέα, περιγράφει τα φοιτητικά κινήματα στην Ιταλία στα χρόνια της δικτατορίας, την δράση του ΠΑΚ και την δημιουργία του ΠΑΣΟΚ και ΠΑΣΠ στην μεταπολίτευση.....

Γιάννης Ιωάννου

* ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ * ΔΕΛΤΙΟ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙAΣ * E-MAIL * *